2016. március 5., szombat

Süssünk az apróságokkal együtt az ünnepekre!

Húsvéti répás muffin 

                                                             Hozzávalók a tésztához (20-24 db)
ostermuffins-backen-rezepte-ideen-karotte-muffins-cupcakes-korb2 1/2 bögre liszt 
1 1/4 teáskanál sütőpor
1 1/4 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál só 
1 1/2 bögre kristálycukor
1/2 bögre barna cukor
4 tojás1 bögre növényi olaj
1/2 csésze tejföl
1 teáskanál vanília-kivonat
3 bögre reszelt sárgarépa
1/2 bögre apróra vágott dió (nem kötelező)Hozzávalók a mázhoz: 
1 csomag krémsajt
1/2 bögre vaj, lágy
4 bögre porcukor
2 1/2 teáskanál vanília-kivonat

Megjegyzés: 1 bögre = 2,5 dl 

Előkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra 1. A muffin kapszlikat tegyük a tepsire, és tegyük félre. 
2. A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót öntsük egy tálba.
3. Egy nagy tálban a tojásokat verjük 2-3 percig (fehéredésig), majd adjuk hozzá a cukrot, olajat, tejfölt és a vaníliát és alaposan keverjük össze.4. Öntsük a tojásos keverékhez apránként a lisztkeveréket, és keverjük össze. Adjuk hozzá a sárgarépát és diót.
5. A muffin kapszlikat töltsük a 2/3-áig és süssük kb 18-22 percig (tűpróba).
6. A mázhoz a hozzávalókat robotgéppel keverjük össze.



Ostermuffins backen -rezept-karotten-schokostreusel-tontopfOstermuffins backen rezepte-karotten-tontoepfe-orange-bonbons

(Forrás: Pinterest)

Egyszerű marcipános húsvéti süti

Ostern-Gebäck: Gefüllte MürbeteigeierHozzávalók (20-25 db)
A tésztához: 200 g liszt, 100 g cukor, 150 g vaj, csipet só, 1 citrom reszelt héja (vagy aroma), 1 tojássárgája

A töltelékhez: 200 g marcipán massza,
3 ek házi baracklekvár

A díszítéshez: 150 g porcukor,
3-4 teáskanál citromlé, ételszínezék (opcionális)





Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. 
A lisztet, a cukrot, a sót, 1 citrom reszelt héját vagy citromaromát,  a vajat és a tojássárgáját egy tálba tesszük és omlós tésztát gyúrunk. Lefedve 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
Egy lisztezett felületen körülbelül 4 mm vastagságúra kinyújtjuk és tojás formákat szúrunk ki belőle. Sütőpapíros tepsibe tesszük és előmelegített sütőben kb. 8 percig
süssük, amíg aranybarna színű nem lesz. Majd rácson kihűtjük.
A vékonyra kinyújtott marcipánt két tojás közé tesszük, de előtte mindkét tojás belső felét megkenjük forró baracklekvárral, majd összeragasztjuk őket.
A díszítéshez a porcukrot citromlével összekeverjük. Ahány színűt szeretnénk, annyi felé öntsük a díszítő masszát, majd rajzoljuk meg a tojásokat.

(Forrás: Pinterest)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyerek/családi programok

- Fogaskerekűzés -> Gyermekvasút -> Hűvösvölgyi rét - BKV Hajókázás - Budavári Sikló - Állatkert - Normafa - Gesztenyéskerti ját...