2016. március 3., csütörtök

Csoportos játékok tornateremben, szabadtéren



1. Körben állnak és egymásnak dobálják a labdát, közben azt mondja a labdát eldobó, hogy "fogd meg a labdát" vagy "forró a labda". Ha "forró a labda", akkor nem szabad elkapni a labdát, de ha mégis, akkor az a résztvevő kiesik a körből.

2. Nagy lepedőre 5-6 eltérő nagyságú négyzetet vágunk ki. Mindegyik négyzet különböző pontot ér (10, 20, 30, 40, 50, 60), a nagyságának megfelelően. Ezt felakasztjuk és kifeszítjük, amennyire csak lehet. Teniszlabdával mindenki próbáljon meg betalálni valamelyik lyukba. Kétszer lehet próbálkozni, majd jön a következő résztvevő. Az nyer, aki a legnagyobb pontszámot elért. Egy valaki írja a pontszámokat, majd a végén adják össze.
Úgy is lehet játszani, hogy aki a 100-at hamarabb eléri, az nyer. Vagy meghatározunk egy körszámot és a végén a legnagyobb számú nyer.

3. Mátyás király udvarában is népszerű volt a tekézés. 9 db ásványvizes palackokat megtöltünk vízzel, de mindegyikbe más mennyiségű vizet öntsünk. Úgy állítsuk fel, mintha tekepályán lennénk. Egy teniszlabda lesz a tekegolyó, majd egy bizonyos távolságról (kortól függően) próbálják meg a résztvevők eltalálni úgy, hogy lehetőleg a legkevesebb gurítással dőljön el az összes palack.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyerek/családi programok

- Fogaskerekűzés -> Gyermekvasút -> Hűvösvölgyi rét - BKV Hajókázás - Budavári Sikló - Állatkert - Normafa - Gesztenyéskerti ját...